Graham's Port ambassadors

Graham’s ambassadors zijn toonaangevende restaurants die zich willen onderscheiden en die zo enthousiast zijn over Graham’s Port, dat zij graag hun naam verbinden aan deze unieke producent. Ze serveren uitsluitend Graham’s Port en zijn te herkennen aan de Graham’s ambassador plaquette aan de deur of gevel. Van een ambassadeur mag men verwachten dat hij of zij alles van de producent en haar producten weet. Daarom worden Graham’s ambassadors maar liefst vier keer per jaar getraind door Pedro Leite Ferreira (marketing manager) of Euan MacKay (Executive Director Sales) van Graham’s.

Nieuwe Port-spijs combinaties!

Op 1 februari vond de eerste training plaats bij De Echoput in Apeldoorn. Naast een technische training van Graham’s, werden de ambassadors op culinair gebied getraind door Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie. De Graham’s ambassadors deelden hierbij kennis en ervaringen met elkaar. Op zoek naar nieuwe Port-spijs combinaties? Wat dacht je van Graham’s 20 Years Old Tawny Port met gerookte duivenborst, Graham’s Single Harvest Tawny Port 1972 met zoethout of Graham’s 40 Years Old Tawny Port met chocolade, nootmuskaat, hazelnoot en gebakken bananenijs.

De Graham's Port ambassadors

Restaurant Parkheuvel

Restaurant Parkheuvel wordt in Nederland, en daarbuiten, gezien als een culinair instituut waar men de klassieke keuken en wijnen kan proeven en ervaren. Wij zijn dan ook zuinig op onze traditionele herkenbare klassiekers.

En als wij het bij Restaurant Parkheuvel over klassiekers hebben dan hoort daar zeker ons Snickers dessert bij. Al sinds 2006 op onze menukaart en al die tijd gecombineerd met prachtige Tawny Port van Graham's. Voor de echte lekkerbek de Graham's 20 Years Old Tawny. Een dijk van een wijn die elegantie combineert met een ongelofelijke diepgang. Een gerecht en een wijn die voor elkaar zijn gemaakt. Keer op keer beproefd en altijd een succes. Dat hadden ze bijna 200 jaar geleden niet gedacht, in de Douro vallei. Port en Snickers.

Restaurant Swinckels

Ons grote Port succes is al enige jaren onze "Portproeverij" welke wij op onze dessertkaart aanprijzen als begeleider van onze kaasplank. Deze proeverij bestaat uit Graham’s Six Grapes, Graham’s The Tawny en Graham’s LBV. De drie flessen worden in een houten standaard aan tafel gepresenteerd en in verhouding ingeschonken aan tafel. De Port staat ook niet achter de bar weggestopt maar goed in het zicht van de gast, zodat het product zichzelf kan verkopen. Uiteraard wekt het de aandacht van iedere gast als wij met onze standaard en glazen in de hand door het restaurant lopen. Zoals iedereen weet: “Zien drinken, doet drinken!” Mensen vinden het fantastisch om te zien hoe het aan tafel wordt geserveerd en waarderen enorm de uitleg die er bij iedere Port wordt gegeven. Dit te danken aan de geweldige proeverij met uitgebreide uitleg die de medewerkers hebben gehad.

Restaurant De Waag

In Restaurant De Waag, ook wel bekend als “De Proeverij”, kunnen gasten zich gang voor gang laten verrassen door onze keuken en wijnkennis. Met een uitkijk over de Markt en andere prachtige stukjes Delft. Aandacht en kwaliteit zijn essentieel bij de creatie van een culinaire beleving die gasten van ons verwachten. Daarbij is het werken met kwaliteitsproducten zoals Graham’s Port, een vereiste. Sinds 2015 kunnen wij vol trots ook zeggen dat wij Graham’s Ambassador zijn. Bij binnenkomst presenteren de verschillende Ports zich al aan onze gasten. Deze serveren wij in de puurste vorm in combinatie met onze kazen van Kaasaffineurs Van Tricht, die onze waarden op het gebied van ambacht en kwaliteit delen. Onze gasten genieten in een intieme historische setting van de vele smaken en aroma’s en wij genieten mee.

Restaurant De Boet

Sinds de opening in 2011 van Restaurant De Boet op onze huidige locatie, werken we met Graham’s Port. In datzelfde jaar bracht export directeur Euan Mackay een bezoek aan ons bedrijf, die ons overtuigde meer verschillende portwijnen in het assortiment op te nemen. In 2012 mocht ik een paar dagen in de Douro verblijven, met indrukwekkende bezoeken aan Quinta dos Malvedos en de Graham’s Lodge in Porto. Sindsdien hebben we de complete serie Tawny Ports op de plank staan aangevuld met de LBV en Vintage Malvedos. Sinds 2015 mogen we dan ook officieel Graham’s Ambassador zijn in de Nederlandse horeca. Blikvanger in de zaak is de vitrinekast met daarin alleen Graham’s en natuurlijk de 4,5 literfles Graham's 20 Year Old Tawny. De Tawny Porten worden door gasten op verschillende momenten gedronken; bij kaas, als after dinner, maar het meest bij onze nagerechten. Momenteel zijn de nieuwe kleine 20 cl flesjes een regelrechte hit in ons bedrijf. De 20 cl Graham’s 10 Years Old Tawny Port serveren we bij een nagerecht van abrikozencompote, vanille ijs, chocolade mousse en siroop van …. uiteraard Graham’s Port.

Restaurant O Mundo

Graham's Six Grapes. Marquise van pure chocolade, kers en ijs van yoghurt. Vol fruitige en zoete Port. Maar desondanks een fijne zuurgraad die vooral naar voren komt wanneer de Port geheel terug gekoeld wordt (6 graden). Hiermee versterk je de frisse zuurgraad en verzacht je het zoet in de Port. Wat in dit gerecht misschien als een ‘logische’ combinatie wordt gezien met de chocolade en de kers, is de yoghurt de verrassing in de Port-spijs combinatie. De wat romige structuur van het ijs in combinatie met de zuurgraad van de gekoelde Port is toch wel verrassend te noemen. Het vult elkaar aan en geeft een verfrissende Port-spijs combinatie, iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind bij het nagerecht.

  • Restaurant Eemlust

  • Boutique Hotel - Restaurant "De Zwarte Boer"

  • Kasteel Elsloo

  • Bistro Petite Ruelle

  • Wolfslaar Restaurant

  • Restaurant Da Vinci

  • Key West Beachhouse

  • Restaurant Van Der Dussen

  • Derlon Hotel Maastricht

  • Restaurant De Roode Leeuw

  • Restaurant Poppe

  • Herberg De Witte Gans

  • Restaurant De Salentein

  • Restaurant Boas

  • Fabels Eten en Drinken

  • Restaurant Jules Verne

  • Restaurant De Echoput

  • Restaurant De Watermolen