Henry Shotton

Shotton is geboren en opgegroeid in Oporto waar de familie van zijn moeder al lang woont en diverse links heeft in de Port handel. Nadat hij het Nautical College had afgerond is hij geschiedenis gaan studeren aan de Universiteit van Leeds. In het derde jaar van zijn studie is hij verhuisd naar Rio de Janeiro om daar te werken bij een koffie export bedrijf.

Na een aantal jaar in Brazilë heeft Henry Shotton zijn opleiding afgerond om vervolgens terug te keren naar Portugal. Niet veel later is hij begonnen bij Graham’s op de Malvedos. Zijn eerste Vintage Port was in 2000.

Charles Symington

Charles is met zijn 39 jaar het jongste lid van de Symington-directie. Als wijnmaker voor Graham’s en alle andere Symington wijnen is hij verantwoordelijk voor 950 hectares aan wijnstokken verspreid over de Douro. Zijn opleiding voedingswetenschappen zorgt ervoor dat hij gericht is op de technische kant van de voedselindustrie. Dit heeft hem geholpen om beter te begrijpen hoe eten werkt in combinatie met wijn.

Na het behalen van zijn diploma is Charles vertrokken naar Zuid-Afrika voor een grote oogst aan druiven en is daarna begonnen aan zijn studie in Rioja voor zijn MSC in oenologie en wijnbouw. Hierna is hij twee jaar actief geweest als marketeer in Londen om vervolgens in 1995 aan de slag te gaan bij Graham’s.

Charles Symington won in 2013 de prijs voor wijnmaker van het jaar door het Portugese Revista de Vinhos, deze prijs won hij ook al gezamenlijk met zijn vader in 2006.