Verfijn uw keuze

Prijs
Wijnhuis
17 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  • 1
  • 2
17 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  • 1
  • 2

Graham’s Port

Port is een versterkte wijn, dat wil zeggen dat er tijdens de gisting alcohol aan de wijn is toegevoegd. Zodra de gistende wijn ongeveer 6 procent alcohol bevat gaat er pure wijnalcohol bij, waardoor het alcoholgehalte in één klap stijgt tot 18-20 procent. Dit overleeft de gist echter niet en slaat dood bij een alcoholpercentage van 14-15 procent. De nog niet vergiste suiker blijft in de wijn achter en geeft Port zijn zoete smaak. Binnen de Europese Unie mag alleen Port uit Portugal het label port dragen.

Heerlijke recepten met Graham’s Port

Alle Graham’s Ports worden gerijpt in de Port Lodge in Vila Nova de Gaia. Sinds de bouw van de lodge in 1890 liggen hier Graham’s wijnen opgeslagen. Door de ligging aan de monding van de rivier de Douro en de koeling door de invloed van de Atlantische Oceaan is de lodge cruciaal voor de langzame en evenwichtige ontwikkeling van Graham’s Ports. Deze speciale methode manier van vinificatie proef je terug!

Benieuwd naar lekkere recepten in combinatie met Portugese port? Op onze receptenpagina vind je meer dan genoeg recepten!

Verschillende soorten port

Bij Graham’s Port wordt een scala aan port geproduceerd. Elke Port van Graham’s is gericht op een specifieke behoefte! Van een Ruby Port tot een Aged Tawny port. Het aanbod van Graham’s Port wordt onderverdeeld in vijf verschillende categorieën:

  • Ruby Port
  • White Port
  • Tawny Port
  • Vintage Port
  • Aged Tawny Port
  • Missie Graham’s Port

    Het doel van Graham’s Port is sinds de oprichting in 1820 al duidelijk: Dé specialist zijn in de productie van de allerbeste Port. Alleen de beste druiven worden gebruikt en het rijpingsproces vindt plaats in authentieke eikenhouten vaten. Graham’s blijft vooruitstrevend en balanceert traditie met de hedendaagse technologie om de fijnst mogelijk Port te kunnen maken.