Koken met port! Veel mensen gebruiken de Ruby Port om mee te koken. Het heeft een mooie robijnrode kleur met een jeugdige frisheid en verleidelijke rijpe fruitgeuren van zwarte en rode vruchten. Hierdoor past de Graham’s Fine Ruby Port goed bij gevulde kipfilet met rozijnen en walnoten.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 50 ml port
  • 200 g rozijnen
  • 4 takjes tijm
  • 4 kipfilet
  • 160 g pancetta
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 2 el traditionele olijfolie

Bereiding:

Pak een steelpan. Doe de Port en de rozijnen hierin en breng het aan de kook. Neem het van het vuur en laat het iets afkoelen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de walnoten grof. Voeg de walnoten en de blaadjes tijm bij de Port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng dit vervolgens met de andere helft.

Snijd de kip in de lengte tot je ze kunt openklappen. Zorg ervoor dat je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bestrijk het vervolgens met het noten-rozijnenmengsel en rol de kipfilet strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.

Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak het in 13 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakjes. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn