De Graham’s Tawny Port heeft een fijne roodbruine kleur. Een perfecte Port om te combineren met hertenbiefstuk.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 hertenbiefstukken
  • 150 ml Graham's Tawny Port
  • 380 ml gevogeltefond (pot 380ml)
  • 250 g diepvries kersen
  • 3 takjes verse tijm
  • 25 g ongezouten boter

Bereidingswijze:

Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en eventueel zout. Pak een koekenpan en laat de gevogeltefond op hoog vuur 8 min. inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de Port, tijm en kersen toe en laat het opnieuw 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.

Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer de biefstukken na 2 min. Laat de biefstukken 5 min. rusten op een warm bord onder aluminiumfolie. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan. Laat de aanbaksels zitten. Voeg de Portsaus toe en verwarm het op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de hertenbiefstukken met de Portsaus.

Variatietip: u kunt ook wildfond gebruiken in plaats van gevogeltefond

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn