Kabeljauw met bacon met heerlijke Portstroop gemaakt van Graham’s Fine Ruby Port.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 5 eetlepels suiker
  • 4 dl Ruby Port
  • 12 plakken bacon
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 400 g wortelbolletjes
  • 2 takken dragon
  • 4 kabeljauwfilets
  • Zout en peper
  • Vloeibare margarine

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een steelpan en laat de suiker goudbruin karamelliseren. Voeg hier de Port aan toe en blijf het geheel goed roeren tot de karamel weer is opgelost. Laat de Port inkoken tot een stroop. Leg de baconplakken op een bakplaat en laat ze 15 min. drogen in de voorverwarmde oven. Leg ze vervolgens op keukenpapier.

Pel de sjalot en snijd hem in mooie ringen. Snij de worteltjes doormidden en doe ze met de gembersiroop, dragon en de sjalot in een pan. Kook de wortelen in 15 min. beetgaar.

Snijd de kabeljauwfilets in de breedte aan de huidzijde in met een scherp mes. Verhit een beetje margarine in de pan en bak de kabeljauw eerst krokant. Draai de filets en bak ze gaar. Breng ze op smaak met zout en peper.

Verdeel de wortels over het midden van de borden. Leg de kabeljauw op de wortels en steek een krokant stukje bacon in de inkepingen. Garneer het gerecht met een takje dragon. Verdeel de Portstroop sierlijk over de borden.

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn