Sint Jacobsschelpen a la crème met een heerlijke Portsaus gemaakt van Graham’s Fine White Port.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 2 sjalotjes
  • 16 Noorse garnalen
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 dl witte wijn
  • ½ dl Fine White Port
  • ½ dl slagroom
  • 4 fleurons
  • Peper en zout

Snij de sjalotjes zeer fijn. Smelt de boter in een pan en laat de sjalotjes op klein vuur hierin glazig worden. Zet het vuur wat hoger en bak de schelpdieren zodat ze wat kleur krijgen. Neem ze eruit en houd ze warm.

Voeg bloem bij de boter en meng deze goed. Voeg de Port en de wijn toe en zorg dat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng deze op smaak met peper en zout. Laat ze 10 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de room toe, de schelpdieren en de garnalen.

Zorg dat nu de fleurons in de oven zijn opgewarmd. Pak de Sint Jacobsschelpen en leg in elke schelp 2 schelpdieren en 4 garnalen. Schenk er de saus over en leg er een fleuron bij. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden.

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn