Een klassiek gerecht van stoofperen in Port met kruidnagel, laurier en kaneel. Bereid dit gerecht met Graham’s Fine Ruby Port.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
  • 1 medium handsinaasappel
  • 40 g kristalsuiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 750 ml rode Port (Ruby)

Bereidingswijze:

Boen de citroen en de sinaasappel schoon. Schil de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil vervolgens de peren.

Breng de peren met de Port, het kaneelstokje, citroenschil, het laurierblad, kruidnagels en de suiker aan de kook. Laat het voor 45 min. koken op laag vuur. Zet geen deksel op de pan. Serveer vervolgens de peren warm, lauw of koud naar eigen smaak.

Tip: Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij draadjesvlees.

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn