Zin om te koken met Port? Ga voor zalm met Port gemaakt met Graham’s Fine Ruby Port.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 moten zalm
  • 2 sjalotjes
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 dl port
  • Peterselie
  • 1 eetlepel slagroom
  • 60 g boter
  • Zout en peper

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 230 graden. Maak de tomaten concasse. Ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd er vervolgens repen van en daarna blokjes. Schil en hak de sjalotjes fijn. Was wat peterselie en hak het klein. Pers de citroen uit.

Vet een ovenschaal in met 20 gram boter. Leg hier de sjalotjes en de tomaat in, evenals zout en peper. Leg de moten zalm hierop en sprenkel de Port erover. Bedek vervolgens de schaal met aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in de oven. Leg hierna de zalm op een voorverwarmde dienschaal. Doe het kooknat in een pannetje en laat het tot 2/3 reduceren. Voeg de room en wat citroensap toe. Kook het nog 2 minuten. Klop er dan, van het vuur af, de rest van de boter bij beetjes door. Schenk de saus over de zalm. Sprenkel er gehakte peterselie over en het gerecht is klaar om geserveerd te worden. Smakelijk!

Leeftijd Validatie

Om Grahamsshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn