5 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vintage Port

Het maken van een Vintage Port is topsport. Vintage Port wordt gezien als de koning onder de Port. Het mag dan ook alleen deze naam dragen als zij door de strenge keuring van het Instituto dos Vinhos Douro e de Porto zijn gekomen. Hierdoor wordt de uitstekende kwaliteit van de Port gewaarborgd! De vintage verklaring wordt namelijk alleen gegeven wanneer een porthuis gelooft dat zij voldoende druiven hebben van een uitzonderlijk hoge kwaliteit uit één enkele oogst en steeds beter wordt, naarmate de wijn ouder wordt. Dit gebeurt slechts een paar keer per decennium. Vintage port is meestal een blend van verschillende wijngaarden. Na de eerste vinificatie worden de ports opgeslagen in eikenhouten vaten voor minimaal twee jaar. De Portwijnen moeten tussen het 2e en 3e jaar na de oogst worden gebotteld. Het bottelingsproces gebeurd ongefilterd, waardoor er residu gevormd wordt. Hierdoor is het raadzaam om alle Vintage Ports te decanteren voordat deze worden gedronken.

Graham’s Vintage Ports hebben een hoge kwaliteit en worden steevast goed beoordeeld. Deze ports worden sporadische gemaakt in verband met de hele hoge kwaliteit van oogsten. De combinatie van de vijf wijngaarden van Graham’s geven de Vintage Port een unieke smaak mee die iedereen zou moeten ervaren.